Răspuns :
11/b
ecuatia devine
[2/(x+1) -4x(x-1)(x+1) +3(X+2)/(X+2)(1-x)].(1-x)=5
paranteza patrata se restrange la
2/(x+1)-4x/(x-1)(x+1)-3/(x-1)=[2(x-1)-4x-3(x+1)]/(x+1)(x-1)=-5(x+1)/(x+1)(x-1)=5/(1-x)
atunci avem expresia
5/(1-x) .(1-x)=
simplificand
=5 deci ceea ce trebuia demonstrat
12/b
fractia a 2 a
(²-4x+3)/(x²+4x+3)=(x-3)(x-1)/(x+3)(x+1)
fractia a 3 a
(x²+4x+4)/(x²-9)=(x+2)²/(x-3)(x+3)
reintregind expresia
(x+2)²/(x-3)².(x-3)(x-1).(x-3)(x+3)/(x+2)²simplificand obtinem
(x-1)/(x+1)=(x-1)(x+1)
ecuatia devine
[2/(x+1) -4x(x-1)(x+1) +3(X+2)/(X+2)(1-x)].(1-x)=5
paranteza patrata se restrange la
2/(x+1)-4x/(x-1)(x+1)-3/(x-1)=[2(x-1)-4x-3(x+1)]/(x+1)(x-1)=-5(x+1)/(x+1)(x-1)=5/(1-x)
atunci avem expresia
5/(1-x) .(1-x)=
simplificand
=5 deci ceea ce trebuia demonstrat
12/b
fractia a 2 a
(²-4x+3)/(x²+4x+3)=(x-3)(x-1)/(x+3)(x+1)
fractia a 3 a
(x²+4x+4)/(x²-9)=(x+2)²/(x-3)(x+3)
reintregind expresia
(x+2)²/(x-3)².(x-3)(x-1).(x-3)(x+3)/(x+2)²simplificand obtinem
(x-1)/(x+1)=(x-1)(x+1)
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!