Răspuns :
f(0)=13/6 dar f(x)=0 ==> 12-x+1/6= 0 (inmultim si partea a 2a adica 0 cu 6 ca sa scapam de numitor) si rezulta 12-x+1=0
13-x=0 deci -x=-13 (inmultim cu -1 ca sa schimbam semnul lui x) deci x=13
g(x)=0 rezulta -2,5x+6=0 deci -25/10*x +6=0 (25/10 il simplifcam si va ramane 5/2)
-5/2*x+6=0 ( la fel ca si la f(x) inmultim ceilalti termeni cu 2 sa scapam de numitor)
-5x+12=0
-5x=-12 (inmultim cu -1 ca sa schimbam semnul lui x)
5x=12
x=12/5
Sper ca asta voiai sa aflii
13-x=0 deci -x=-13 (inmultim cu -1 ca sa schimbam semnul lui x) deci x=13
g(x)=0 rezulta -2,5x+6=0 deci -25/10*x +6=0 (25/10 il simplifcam si va ramane 5/2)
-5/2*x+6=0 ( la fel ca si la f(x) inmultim ceilalti termeni cu 2 sa scapam de numitor)
-5x+12=0
-5x=-12 (inmultim cu -1 ca sa schimbam semnul lui x)
5x=12
x=12/5
Sper ca asta voiai sa aflii
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!