Răspuns :
Pasul 1. Desfaci paranteza:
10-3*x+3*1= 4
10-3x+3= 4
Pasul 2: Inlocuiesti 3x cu a si calculezi a- ul:
10-a+3= 4
10-a= 4-3
10-a= 1
a= 10-1
a= 9
Pasul 3. Am aflat a-ul, acum calculam 3x care e egal cu a:
3x= a
3x= 9
x= 9÷3
x= 3
Pasul 4. Scriem raspunsul:
R: x= 3
10-3*x+3*1= 4
10-3x+3= 4
Pasul 2: Inlocuiesti 3x cu a si calculezi a- ul:
10-a+3= 4
10-a= 4-3
10-a= 1
a= 10-1
a= 9
Pasul 3. Am aflat a-ul, acum calculam 3x care e egal cu a:
3x= a
3x= 9
x= 9÷3
x= 3
Pasul 4. Scriem raspunsul:
R: x= 3
[tex]\displaystyle 10-3(x-1)=4 \\ 10-3x+3=4 \\ -3x=4-10-3 \\ -3x=-9 \\ x= \frac{-9}{-3} \\ \boxed{x=3}[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!