Răspuns :
[tex]=2*2 \sqrt{x} -3* \frac{3}{2} \sqrt[3]{x^2}+C=4 \sqrt{x} - \frac{9}{2} \sqrt[3]{x^2}+C [/tex]
scrii radicalii ca puteri fractionare
si numitorii ca puteri negative
2 (integrala din x la -1/2) -3 integrala din x la -1/3)=
=2*x^(-1/2+1)/(-1/2+1)-3*x ^(-1/3+1)/(-1/3+1) +C=
=4*x^1/2-9/4*x^2/3 +C=
=4*rad x-9/4*rad de ordin 3 din x^2 +C
O seara buna!
si numitorii ca puteri negative
2 (integrala din x la -1/2) -3 integrala din x la -1/3)=
=2*x^(-1/2+1)/(-1/2+1)-3*x ^(-1/3+1)/(-1/3+1) +C=
=4*x^1/2-9/4*x^2/3 +C=
=4*rad x-9/4*rad de ordin 3 din x^2 +C
O seara buna!
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!