Răspuns :
pasul 1: log baza 3 din 6+ log baza 3 din 2= log baza 3 din 6*2= log baza 3 din 12
pasul 2: log baza 3 din 12- log baza 3 din 4= = log baza 3 din 12/4= log baza 3 din 3
Rezulta: rezultatul e log baza 3 din 3
Am folosit formulele:
1) log baza x din y+ log baza x din z= log baza x din y*z
2) log baza x din y - log baza x din z= log baza x din y/z
pasul 2: log baza 3 din 12- log baza 3 din 4= = log baza 3 din 12/4= log baza 3 din 3
Rezulta: rezultatul e log baza 3 din 3
Am folosit formulele:
1) log baza x din y+ log baza x din z= log baza x din y*z
2) log baza x din y - log baza x din z= log baza x din y/z
[tex] log_{3}6+ log_{3}2- log_{3}4= log_{3} \frac{6*2}{4}= log_{3}3=1 [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!