Răspuns :
Răspuns:
☆
Pentru prima dată am mers la un spectacol de teatru adevărat, nu cu păpuși ci cu oameni. Eram foarte nerăbdătoare să vizionez piesa de teatru a dramaturgului Ion Luca Caragiale, ,, Domnul Goe ”. Cu entuziasm, am pășit în sala mare a Teatrului Municipal “ Matei Vișiniec “ din Suceava. Un zgomot necunoscut mie până atunci era în jur, care mă facea să mă gândesc că joc într-un film: doamnele elegante cu evantaiele, băieții cu pălării și fetele cu părul ondulat care zâmbeau.
După gong, a început piesa. Domnul Goe era foarte nerăbădător ca să ajungă trenul în gară pentru a se deplasa spre București cu ocazia zilei de 10 mai. Lângă el erau și cele trei doamne: mamița, mam’mare și tanti Mița. Băiatul era îmbrăcat într-un costum de marinar. Trenul a sosit, băiatul și doamnele și-au ocupat locurile. Ca printr-o magie, s-a făcut tăcere. S-a ivit și conductorul, venise spre ei deoarece trebuia să le controleze biletele. Goe a făcut multe gafe. Ba a scos capul pe fereastră și a pierdut biletul, ba s-a blocat în baia vagonului, ba s-a certat cu doamnele din cauza faptului că acestea nu pronunţau corect cuvântul “ marinar “. Aceste probleme au avut și soluții. Toată lumea a respirat ușurată, iar piesa a continuat firesc de unde s-a întrerupt, fiind urmărită cu și mai mare atenție de întreaga sală. După o oră, spectacolul a luat sfârşit, moment în care spectatorii inclusiv eu am aplaudat minute în şir pentru munca depusă de actori.
De atunci, de câte ori trec prin fața Teatrului Municipal “ Matei Vişiniec “, îl “ văd “ pe Domnul Goe cel obraznic. A fost unul dintre cel mai bun spectacol pe care l-am vizionat.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!