Răspuns :
1)x-suma initiala
2/5 din x= 2/5 * x= 2x/5 -mingea
x-2x/5= (5x-2x)/5= 3x/5 -restul
3/4 din 3x/5= 3/4 * 3x/5 = 9x/20 -cartea
3x/5 -9x/20= (12x-9x)/20= 3x/20 -noul rest
3x/20= 21
x=20*21/3
x=20*7
x=140
2)P=48
P=2l+2L=48
2(L+l)=48
L+l=24
L=24-l
A=L* l = l * (24-l)= 24l -l²
l+2
L-6
A=(l+2)*(L-6)= (l+2)* (24-l-6) = (l+2)*(18-l)
(l+2) * (18-l) = 24l -l² -16
18l -l² +36 -2l = 24l -l² -16
16l +36 = 24l -16
16l-24l = -16 -36
-8l = -52
8l=52
l=6,5
L=24-6,5
L= 17,5
3)ΔABC, mas<A=90
BC²=AB² +AC²
BC²= 8² + (BC-5)²
BC² =64 + BC² -10BC +25
BC²-BC² -89 = -10BC
-89= -10BC
89=10BC
BC=8,9
AC=8,9-5
AC=3,9
2/5 din x= 2/5 * x= 2x/5 -mingea
x-2x/5= (5x-2x)/5= 3x/5 -restul
3/4 din 3x/5= 3/4 * 3x/5 = 9x/20 -cartea
3x/5 -9x/20= (12x-9x)/20= 3x/20 -noul rest
3x/20= 21
x=20*21/3
x=20*7
x=140
2)P=48
P=2l+2L=48
2(L+l)=48
L+l=24
L=24-l
A=L* l = l * (24-l)= 24l -l²
l+2
L-6
A=(l+2)*(L-6)= (l+2)* (24-l-6) = (l+2)*(18-l)
(l+2) * (18-l) = 24l -l² -16
18l -l² +36 -2l = 24l -l² -16
16l +36 = 24l -16
16l-24l = -16 -36
-8l = -52
8l=52
l=6,5
L=24-6,5
L= 17,5
3)ΔABC, mas<A=90
BC²=AB² +AC²
BC²= 8² + (BC-5)²
BC² =64 + BC² -10BC +25
BC²-BC² -89 = -10BC
-89= -10BC
89=10BC
BC=8,9
AC=8,9-5
AC=3,9
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!