Răspuns :
a+b+c = 497
a = 4*c ⇒ c = a : 4
b = a : 2
inlocuim in prima ecuatie si avem
a + a + a = 497
2 4
aducem la acelasi numitor comun, numitorul comun este 4
asadar inmultim pe a cu 4, pe a supra 2 cu 2 si pe 497 cu 4
avem;
4a + 2a + a = 1988
7 a = 1988
a = 1988 / 7
a = 284
b = a : 2 = 284 : 2 = 142
c = a : 4 = 284 :4 = 71
Proba:
284+142+71=497
a = 4*c ⇒ c = a : 4
b = a : 2
inlocuim in prima ecuatie si avem
a + a + a = 497
2 4
aducem la acelasi numitor comun, numitorul comun este 4
asadar inmultim pe a cu 4, pe a supra 2 cu 2 si pe 497 cu 4
avem;
4a + 2a + a = 1988
7 a = 1988
a = 1988 / 7
a = 284
b = a : 2 = 284 : 2 = 142
c = a : 4 = 284 :4 = 71
Proba:
284+142+71=497
a+b+c=497
a=c*4
b=a/2=a=b*2
a/---/---/---/---/
b/---/---/
c/---/
497/7=71(c)
a=71*4=284
b=71*2=142
V = 284+142+71=497
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!