Răspuns :
x² + 2x - 3 < 0
Analizam ecuatia asociata:
x² + 2x - 3 = 0
[tex] x_{12} = \frac{-b± \sqrt{b^{2}-4ac } }{2a}= \frac{-2± \sqrt{4+12 } }{2}=\frac{-2± \sqrt{16 } }{2}= \frac{-2± 4}{2} [/tex]
Caracterul  a aparut deoarece am folosit semnul "±" (plus sau minus) si se pare ca editorul de ecuatii nu prea l-a "agreat".
[tex] x_{1} = \frac{-2+4}{2}= \frac{2}{2}=1 [/tex]
[tex] x_{2} = \frac{-2-4}{2} = \frac{-6}{2} = -3[/tex]
Analizam functia asociata:
f(x) = x² + 2x - 3
-3 1
+++++++++++++++++l-------------l++++++++++++++++++++
f(x) < 0 pe intervalul (-3; 1)
f(x) = 0 in punctele {-3; 1}
f(x) >0 pe intervalul (-∞; -3) U (1; +∞)
Analizam inecuatia:
x² + 2x - 3 < 0 unde x ∈ Z
Solutiile inecuatiei sunt:
x ∈ {-2; -1; 0}
x₁ = -2
x₂ = -1
x₃ = 0
Analizam ecuatia asociata:
x² + 2x - 3 = 0
[tex] x_{12} = \frac{-b± \sqrt{b^{2}-4ac } }{2a}= \frac{-2± \sqrt{4+12 } }{2}=\frac{-2± \sqrt{16 } }{2}= \frac{-2± 4}{2} [/tex]
Caracterul  a aparut deoarece am folosit semnul "±" (plus sau minus) si se pare ca editorul de ecuatii nu prea l-a "agreat".
[tex] x_{1} = \frac{-2+4}{2}= \frac{2}{2}=1 [/tex]
[tex] x_{2} = \frac{-2-4}{2} = \frac{-6}{2} = -3[/tex]
Analizam functia asociata:
f(x) = x² + 2x - 3
-3 1
+++++++++++++++++l-------------l++++++++++++++++++++
f(x) < 0 pe intervalul (-3; 1)
f(x) = 0 in punctele {-3; 1}
f(x) >0 pe intervalul (-∞; -3) U (1; +∞)
Analizam inecuatia:
x² + 2x - 3 < 0 unde x ∈ Z
Solutiile inecuatiei sunt:
x ∈ {-2; -1; 0}
x₁ = -2
x₂ = -1
x₃ = 0
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!