Răspuns :
a+b=27
a=b+3 rezulta ca b+b+3=27
2b+3=27
2b=27-3=24
b=24:2
b=12
a=12+3=15
a=b+3 rezulta ca b+b+3=27
2b+3=27
2b=27-3=24
b=24:2
b=12
a=12+3=15
a+b=27
a=b-3
Deci daca inlocuim in prima b-3+b=27 Adica 2xb=30 Deci b=15 => a=12
Ti-am facut si niste segmente in poza. Ca sa aflii b iti iei datoria de 3 pe care ai puso. 15-3=12 si ai aflat.
a=b-3
Deci daca inlocuim in prima b-3+b=27 Adica 2xb=30 Deci b=15 => a=12
Ti-am facut si niste segmente in poza. Ca sa aflii b iti iei datoria de 3 pe care ai puso. 15-3=12 si ai aflat.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!