Răspuns :
[tex]\frac{6+12+18+...+72}{2+4+6+....+24}=\frac{6*(1+2+3+.....+12)}{2*(1+2+3+.....+12)}=\frac{6}{2}=3[/tex]
dai factor comun pe 6 in prima paranteza si pe 2 in prima paranteza.
deci ajunge la 6(1+ 2+ 3+...+ 12) : 2(1+ 2+ 3+...+12) = 3
Parantezele se simplifica deci ramai cu 6 : 2 = 3
deci ajunge la 6(1+ 2+ 3+...+ 12) : 2(1+ 2+ 3+...+12) = 3
Parantezele se simplifica deci ramai cu 6 : 2 = 3
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!