Răspuns :
8^n+8^(n+1)=18x2^2003
8^n(1+8)=18x2^2003
9x2^3n=2x9x2^2003
9x2^3n=9x2^2004
3n=2004
n=2004/3=668
9^n+9^(n+1)=10x3^2012
9^n(1+9)=10x3^2012
3^2nx10=10x3^2012
2n=2012
n=2012/2=1006
6^n+6^(n+3)=217x6^55
6^n+6^3x6^n=217x6^55
6^n(1+6^3)=217x6^55
6^nx217=217x6^55
6^n=6^55
n=55
7^(n+1)+7^(n+2)=8x7^11
7^(n+1)(1+7)=8x7^11
n+1=11
n=11-1=10
8^n(1+8)=18x2^2003
9x2^3n=2x9x2^2003
9x2^3n=9x2^2004
3n=2004
n=2004/3=668
9^n+9^(n+1)=10x3^2012
9^n(1+9)=10x3^2012
3^2nx10=10x3^2012
2n=2012
n=2012/2=1006
6^n+6^(n+3)=217x6^55
6^n+6^3x6^n=217x6^55
6^n(1+6^3)=217x6^55
6^nx217=217x6^55
6^n=6^55
n=55
7^(n+1)+7^(n+2)=8x7^11
7^(n+1)(1+7)=8x7^11
n+1=11
n=11-1=10
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!