Răspuns :
a+b+c=47
a-x=6
b-x=2
c-x=12
a-x+b-x+c-x=47-3x
6+2+12=47-3x
20=47-3x
3x=47-20=27
x=27;3=9
a-x=6
b-x=2
c-x=12
a-x+b-x+c-x=47-3x
6+2+12=47-3x
20=47-3x
3x=47-20=27
x=27;3=9
Fie a, b și c cele trei nume căutate, iar x numărul ce se scade din acestea.
a-x=6 a=x+6
b-x=2 b=2+x
c-x=12 c=x+12
Înlocuim cele trei numere în relația a+b+c=47
x+6+x+2+x+12=47
3x+20=47
3x=47-20
3x=27
x=27:3
x=9
a=9+6=15
b=9+2=11
c=9+12=21
Verificare: a+b+c=15+11+21=26+21=47
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!