Răspuns :
In ΔMNP, isoscel cu baza NP avem:
MN = MP
<MNP = <MPN
Analizam triunghiurile: ΔMNQ si ΔMPR
MN ∈ MNQ = MP ∈ MPR (ca laturi egale ale triunghiului isoscel ΔMNP)
NQ = PR (din enunt)
<MNQ (ca unghi suplementar al unghiului <MNP) = <MPR (Ca unghi suplementar al unghiului <MPN) (deoarece <MNP = MPN fiind unghiurile egale ale triunghiului isoscel)
Suntem in cazul LUL de congruenta a triunghiurilor.
=> ΔMNQ ≡ ΔMPR
=> MQ ≡ MR
=> ΔMQR este isoscel deoarece are doua laturi egale MQ si MR
cctd
MN = MP
<MNP = <MPN
Analizam triunghiurile: ΔMNQ si ΔMPR
MN ∈ MNQ = MP ∈ MPR (ca laturi egale ale triunghiului isoscel ΔMNP)
NQ = PR (din enunt)
<MNQ (ca unghi suplementar al unghiului <MNP) = <MPR (Ca unghi suplementar al unghiului <MPN) (deoarece <MNP = MPN fiind unghiurile egale ale triunghiului isoscel)
Suntem in cazul LUL de congruenta a triunghiurilor.
=> ΔMNQ ≡ ΔMPR
=> MQ ≡ MR
=> ΔMQR este isoscel deoarece are doua laturi egale MQ si MR
cctd
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!