Răspuns :
Rezolvam paranteza si aplicam formula:
1+2+3+...+n=n(n+1)/2
=> (1+2+3+...+2014):2015=[tex]\frac{2014(2014+1)}{2}:2015=\frac{2014*2015}{2}*\frac{1}{2015}=\frac{2014}{2}=1007[/tex]
1+2+3+...+n=n(n+1)/2
=> (1+2+3+...+2014):2015=[tex]\frac{2014(2014+1)}{2}:2015=\frac{2014*2015}{2}*\frac{1}{2015}=\frac{2014}{2}=1007[/tex]
=1+2+3+.......2014=
= 2014+2013+2012+......+1=
2B=2015+2015+2015+......+2015=
2B=2015x2014
B= 2015x2014 supra 2
= 2014+2013+2012+......+1=
2B=2015+2015+2015+......+2015=
2B=2015x2014
B= 2015x2014 supra 2
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!