Răspuns :
fiecare termen se imparte cu x³
∫ [ 3 /x + 1 / x² + 4 / x³ ] dx , fiecare termen devine formula
↓ ↓ ↓
lnx putere putere
= 3lnx + x ( la - 2 +1 ) / ( -2 +1 ) + 4 ·x ( la -3 + 1) / ( -3 +1)
=3· lnx - 1 /x -2 / x² cu x=1 ; x =2
= 3ln2 - 3ln1 - ( 1 /2 - 1 /1 ) - 2( 1 /2² - 1 /1² )
=0
= 3ln2 - 1 /2 + 1 - 1 /2 + 2
= 3 -1 + 3ln2
=2 +3· ln2
∫ [ 3 /x + 1 / x² + 4 / x³ ] dx , fiecare termen devine formula
↓ ↓ ↓
lnx putere putere
= 3lnx + x ( la - 2 +1 ) / ( -2 +1 ) + 4 ·x ( la -3 + 1) / ( -3 +1)
=3· lnx - 1 /x -2 / x² cu x=1 ; x =2
= 3ln2 - 3ln1 - ( 1 /2 - 1 /1 ) - 2( 1 /2² - 1 /1² )
=0
= 3ln2 - 1 /2 + 1 - 1 /2 + 2
= 3 -1 + 3ln2
=2 +3· ln2
[tex] \int\limits^2_1 {( \frac{3}{x}+ \frac{1}{x^2}+ \frac{4}{x^3}) } \, dx=(3lnx- \frac{1}{x} - \frac{2}{ x^{2} }) =3ln2- \frac{1}{2}- \frac{1}{2}+1+2=ln8+2 [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!