Răspuns :
l+6=L
A=L*l=216
A=(l+6)*l= l²+6l
l²+6l=216
l²+6l-216=0
l²+6l+9-225=0
(l+3)²-225=0
[(l+3)-15][(l+3)+15]=0
(l-12)(l+18)=0
l-12=0 ∨ l+18=0
l=12 ∈N l=-18 ∉N ⇒l=12
L=12+6=18
P=2l+2L=2*12+2*18=24+36=60
A=L*l=216
A=(l+6)*l= l²+6l
l²+6l=216
l²+6l-216=0
l²+6l+9-225=0
(l+3)²-225=0
[(l+3)-15][(l+3)+15]=0
(l-12)(l+18)=0
l-12=0 ∨ l+18=0
l=12 ∈N l=-18 ∉N ⇒l=12
L=12+6=18
P=2l+2L=2*12+2*18=24+36=60
L=6+l
aria este l*L=l*(6+l)=216
l^2+6l-216=0
delta = 36+4*216=900
l1= - 6+30/2= 12
l2= - 6 - 30/2= - 18 imposibil
L=12+6=18
P=2(l+L)=2(12+18)=60m
aria este l*L=l*(6+l)=216
l^2+6l-216=0
delta = 36+4*216=900
l1= - 6+30/2= 12
l2= - 6 - 30/2= - 18 imposibil
L=12+6=18
P=2(l+L)=2(12+18)=60m
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!