Răspuns :
2. a=5/3 - 3/7
b=1/3+ 3/7
aduci la acelasi numitor: a=35/21 -9/21=26/21
b=7/21+9/21= 16/21
ma=a+b :2
26/21 + 16/21 :2 = 42/21 :2= 2:2=1
3. 27 elevi
b= 80% din f
b=?
f+ 80/100 din f= 27
f+8/10 din f=27 aduci la acelasi numitor si elimini si numitorul in acelasi timp: 10f+8f=270
18f=270
f=15
b= 80/100 din 15
b=12
4.f: |R--> |R, f(x)=2x-4
a) f(-2)+f(2)=-8
faci f(-2)= 2.(-2)-4 =-4-4=-8
f(2)= 2.2-4=4-4=0 ==> f(-2)+f(2)=-8
5.E(x)=x+1/ x^2+1 : (x-1)^2 -x(x-2)/x^2+1
x^2+1 diferit de 0 ==> x diferit de -1 ==> x apartine lui |R- {-1}
x+1/ x^2+1 : x^2-2x+1- x^2+2x/ x^2+1
x+1/ x^2+1 : 1/ x^2+1
x+1/ x^2+1 . x^2+1/1
X^2+1 se simplifica si ramane E(x)= x+1
b=1/3+ 3/7
aduci la acelasi numitor: a=35/21 -9/21=26/21
b=7/21+9/21= 16/21
ma=a+b :2
26/21 + 16/21 :2 = 42/21 :2= 2:2=1
3. 27 elevi
b= 80% din f
b=?
f+ 80/100 din f= 27
f+8/10 din f=27 aduci la acelasi numitor si elimini si numitorul in acelasi timp: 10f+8f=270
18f=270
f=15
b= 80/100 din 15
b=12
4.f: |R--> |R, f(x)=2x-4
a) f(-2)+f(2)=-8
faci f(-2)= 2.(-2)-4 =-4-4=-8
f(2)= 2.2-4=4-4=0 ==> f(-2)+f(2)=-8
5.E(x)=x+1/ x^2+1 : (x-1)^2 -x(x-2)/x^2+1
x^2+1 diferit de 0 ==> x diferit de -1 ==> x apartine lui |R- {-1}
x+1/ x^2+1 : x^2-2x+1- x^2+2x/ x^2+1
x+1/ x^2+1 : 1/ x^2+1
x+1/ x^2+1 . x^2+1/1
X^2+1 se simplifica si ramane E(x)= x+1
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!