1) a-b = 370 a:b = 4 rest 10 ⇒ a = 4*b+10 inlocuim in prima ecuatie si avem 4b+10-b = 370 3b = 370/10 3b=360 b = 360/3 = 120 a-120= 370 a= 370+120 a = 490 2) a+b = 351 a: 1 supra 2 din b = 7 rest 27 ⇒a = 7*b supra 2 +27 inlocuim in prima ecuatie si avem 7*b supra 2 +27 + b = 351aducem la acelasi numitor comun si avem 7b+54+2b = 351 9b = 351-54 9b = 297 b = 297/9 = 33 a+33= 351 a = 351-33 a = 318
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!