Răspuns :
3^22=(3^2)^11 = 9^11
2^33=(2^3)^11 = 8^11
deci rezulta ca 3^22 > 2^33
2^33=(2^3)^11 = 8^11
deci rezulta ca 3^22 > 2^33
(3)22 > (2)33
1.Scrii exponentul ca un produs de doi factori:
22=2·11
33=3·11
(3)2 ∙ 11 > (2) 3 ∙11
2. Separi primul factor din exponent de al 2 -lea pentru a fi la exponent unul şi acelaşi, adică 11 şi la prima bază şi la cealaltă.
(3 la puterea a 2-a) totul la putere a 11-a > (2 la puterea a 3-a) totul la a 11-a
3. Transformi nr. scris ca putere în nr. natural şi compari.
9 la putere a 11-a > 8 la puterea a 11-a
1.Scrii exponentul ca un produs de doi factori:
22=2·11
33=3·11
(3)2 ∙ 11 > (2) 3 ∙11
2. Separi primul factor din exponent de al 2 -lea pentru a fi la exponent unul şi acelaşi, adică 11 şi la prima bază şi la cealaltă.
(3 la puterea a 2-a) totul la putere a 11-a > (2 la puterea a 3-a) totul la a 11-a
3. Transformi nr. scris ca putere în nr. natural şi compari.
9 la putere a 11-a > 8 la puterea a 11-a
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!