Răspuns :
Folosesti faptul ca a^( log in baza a din b ) = b ;
Atunci 6^(log in baza 6 din 5 ) = 5 ; 10^( lg 2 ) = 2 ;
Mai folosesti si formula de schimbare a bazei logaritmului :
log in baza 9 din 36 = ( log in baza 3 din 36 ) / 2 ;
De asemenea,
3^( log in baza 3 din 36 ) = 36 ;
Atunci, primul termen face 5^2 = 25 ;
Al doilea termen face 10 / 2 = 5 ;
Al treilea termen face 36^( 1 / 2 ) = [tex] \sqrt{36} = 6 ;[/tex]
25 + 5 - 6 = 30 - 6 = 24 ;
Bafat !
Atunci 6^(log in baza 6 din 5 ) = 5 ; 10^( lg 2 ) = 2 ;
Mai folosesti si formula de schimbare a bazei logaritmului :
log in baza 9 din 36 = ( log in baza 3 din 36 ) / 2 ;
De asemenea,
3^( log in baza 3 din 36 ) = 36 ;
Atunci, primul termen face 5^2 = 25 ;
Al doilea termen face 10 / 2 = 5 ;
Al treilea termen face 36^( 1 / 2 ) = [tex] \sqrt{36} = 6 ;[/tex]
25 + 5 - 6 = 30 - 6 = 24 ;
Bafat !
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!