Răspuns :
f:R -> R , f(x) = ax+ b
f(-1)= -5
f(-1)=-a+b=-5
f(0)= -2
f(0)=a*0+b=-2
b=-2
-a+(-2)=-5
-a-2=-5
-a=-5+2
-a=-3
a=3
si f(x)=3x-2
f(-1)= -5
f(-1)=-a+b=-5
f(0)= -2
f(0)=a*0+b=-2
b=-2
-a+(-2)=-5
-a-2=-5
-a=-5+2
-a=-3
a=3
si f(x)=3x-2
Deci daca f(-1)= -5 inlocuiesti si rezulta ca f(-1) = a*(-1) + b = -5 => -a + b = -5
Daca f(0) = -2 inlocuiesti si rezulta ca f(0)= a*0 + b = -2 => 0 + b = -2 => b= -2
Inlocuiesti b-ul in prima ecuatie si rezulta -a + ( -2 ) = -5 de unde rezulta ca a = -3
Sper ca ai inteles :o3
Daca f(0) = -2 inlocuiesti si rezulta ca f(0)= a*0 + b = -2 => 0 + b = -2 => b= -2
Inlocuiesti b-ul in prima ecuatie si rezulta -a + ( -2 ) = -5 de unde rezulta ca a = -3
Sper ca ai inteles :o3
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!