Notam cu x="cu cat este mai mare c decat b", iar b=228, deci: c=228+x si atunci: a=228-x, de unde suma este (prin inlocuire): a+b+c=(228-x)+228+(228+x) Observam ca, dupa ce desfacem parantezele, x si -x se reduc si ramane suma=3*228=684
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!