Răspuns :
I(x + 1)² - x(x - 5) I = 6
Desfacem parantezele:
I x² + 2x + 1 - x² + 5x I = 6
x² se reduce cu -x²
I 2x + 1 + 5x I = 6
I 7x + 1 I = 6
Dexcompunem ecuatia in doua ecuatii
Daca (7x + 1) ≥ 1 ⇒ 7x + 1 = 6 ⇒ 7x = 5 ⇒ x₁ = 5 / 7
Daca (7x + 1) < 0 ⇒ -(7x + 1) = 6 ⇒ -7x - 1 = 6 ⇒ -7x = 7 ⇒ x = - 7 / 7 = -1
Desfacem parantezele:
I x² + 2x + 1 - x² + 5x I = 6
x² se reduce cu -x²
I 2x + 1 + 5x I = 6
I 7x + 1 I = 6
Dexcompunem ecuatia in doua ecuatii
Daca (7x + 1) ≥ 1 ⇒ 7x + 1 = 6 ⇒ 7x = 5 ⇒ x₁ = 5 / 7
Daca (7x + 1) < 0 ⇒ -(7x + 1) = 6 ⇒ -7x - 1 = 6 ⇒ -7x = 7 ⇒ x = - 7 / 7 = -1
|x^2+2x+1-x^2+5x|=6
|7x+1|=6
I daca 7x+1>0 adica 7x> -1 ⇒ x > -1/7 avem 7x+1=6⇒ 7x=5 ⇒ x=5/7 este solutia
II daca 7x+1< sau egal cu 0 ⇒ x< -1/7 avem -7x-1=6 ⇒ - 7 x = 7 ⇒ x= -1 care nu apartine (- infinit, - 1 /7) deci singura solutie este
x=5/7
|7x+1|=6
I daca 7x+1>0 adica 7x> -1 ⇒ x > -1/7 avem 7x+1=6⇒ 7x=5 ⇒ x=5/7 este solutia
II daca 7x+1< sau egal cu 0 ⇒ x< -1/7 avem -7x-1=6 ⇒ - 7 x = 7 ⇒ x= -1 care nu apartine (- infinit, - 1 /7) deci singura solutie este
x=5/7
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!