Răspuns :
a) fie a - abcisa => A(a,3a) ∈ Gf daca f(a) = 3a
f(a) = 2-3a = 3a/-3a
2-6a=0/-2
-6a=-2
a= 2/6 => a =1/3| => A(1/3, 1)
3a=3*1/3=1 |
b). f(0)= 2-3*0=2 B(0,2)
f(x)= 0 = 2-3x
-3x=-2
x=2/3 C (3/2,0 )
Faci graficul si reprezinti punctele B si C.
sin dintre Gf si Axa abciselor este sin(<Gf, Ox) = Sin(<BCO)= Cateta opusa/ ipotenuza=
=OB/BC = 2/BC
triunghi BOC| (T.P)
m(<O)=90 | => OB² + OC² =BC²
2²+(2/3)²= BC²
BC²= 4+ 4/9
BC²= 36/9 + 4/9
BC²= 40/9
BC =√40/√9
BC = (2√10)/3
sin (<BCO)=2/(2√10/3)= 2* 3/ (2√10) = 6/(2√10) = 3/(√10)(rationalizam) = (3√10)/10.
f(a) = 2-3a = 3a/-3a
2-6a=0/-2
-6a=-2
a= 2/6 => a =1/3| => A(1/3, 1)
3a=3*1/3=1 |
b). f(0)= 2-3*0=2 B(0,2)
f(x)= 0 = 2-3x
-3x=-2
x=2/3 C (3/2,0 )
Faci graficul si reprezinti punctele B si C.
sin dintre Gf si Axa abciselor este sin(<Gf, Ox) = Sin(<BCO)= Cateta opusa/ ipotenuza=
=OB/BC = 2/BC
triunghi BOC| (T.P)
m(<O)=90 | => OB² + OC² =BC²
2²+(2/3)²= BC²
BC²= 4+ 4/9
BC²= 36/9 + 4/9
BC²= 40/9
BC =√40/√9
BC = (2√10)/3
sin (<BCO)=2/(2√10/3)= 2* 3/ (2√10) = 6/(2√10) = 3/(√10)(rationalizam) = (3√10)/10.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!