Răspuns :
Aici aplici in ambele paranteze formula (a+b)^2= a^2+2ab+b^2
(a-b)^2= a^2-2ab+b^2
Deci a=1
b= radical din 7
1+7+2*radical din 7 + 1+7- 2*radical din 7 ( observi ca aici se reduc formele irationale)
de unde ramane 1+7+1+7= 16
Gata!
(a-b)^2= a^2-2ab+b^2
Deci a=1
b= radical din 7
1+7+2*radical din 7 + 1+7- 2*radical din 7 ( observi ca aici se reduc formele irationale)
de unde ramane 1+7+1+7= 16
Gata!
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!