👤

a+b+c=163
(a+b)-c=67
(b+c)-a=37


Răspuns :

a+b+c=163; a+b)-c=67 înseamnă ca a+b=67+c . Ne întoarcem la prima ecuatie si vom scrie in loc de a+b , 67+c : 67+c+c=163, 67+2c=163 , 2c=163-67=96 ,c=96:2=48 , c= 48 . (b+c)-a=37 înseamnă ca b+c=37+a . Ne întoarcem la prima ecuație si vom scrie in loc de b+c , 37+a : a+37+a=163 , 2a+37=163 ,2a=163-37=126 , a=126:2=63, a=63 . Acum 63+b+48=163 , b=163-(63+48) =163-111=52, b=52
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!


Viz Lesson: Alte intrebari