Răspuns :
N=13+2* (1+12)*12/2=
N=13+12*(1+12)
N=13+12*13
N=13(1+12)
N=13*13
N=13²=169
N=13+12*(1+12)
N=13+12*13
N=13(1+12)
N=13*13
N=13²=169
N=13+2x(1+2+3+....12)=13+2x* 12*(12+1):2=13+156 x
Formule este Suma lui Gauss
S=1+2+3+4+.......+n= n(n+1):2
Daca vrei sa o tii minte invata cum se deduce
Fie S=1 +2 + 3+ 4 + 5 scriem suma inversand ordinea termenilor
S=5 +4 + 3 + 2 + 1
Adunam termen cu termen si obtin 2S= (1+5)+(2+4)+(3+3)+(4+2)+(5+1)= 6+6+6+6+6=5*6
⇒ S=5*6:2 adica daca avem n termeni S=n(n+1):2
Formule este Suma lui Gauss
S=1+2+3+4+.......+n= n(n+1):2
Daca vrei sa o tii minte invata cum se deduce
Fie S=1 +2 + 3+ 4 + 5 scriem suma inversand ordinea termenilor
S=5 +4 + 3 + 2 + 1
Adunam termen cu termen si obtin 2S= (1+5)+(2+4)+(3+3)+(4+2)+(5+1)= 6+6+6+6+6=5*6
⇒ S=5*6:2 adica daca avem n termeni S=n(n+1):2
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!