Răspuns :
(x²-2x-x+2)(x-3)= (x-2)(x-2)² -14 -x
(x²-3x+2)(x-3)=(x-2)(x²-4x+4) -14 -x
(x³-3x²+2x-3x²+9x-6)= (x³-4x²+4x-2x²+8x-8)-14 -x
x³-6x²+11x-6=x³-6x²+12x-8-14-x
x³-6x² +11x -6≠x³-6x² +11x-22
egalitatea nu este posibila in conditiile date
(x²-3x+2)(x-3)=(x-2)(x²-4x+4) -14 -x
(x³-3x²+2x-3x²+9x-6)= (x³-4x²+4x-2x²+8x-8)-14 -x
x³-6x²+11x-6=x³-6x²+12x-8-14-x
x³-6x² +11x -6≠x³-6x² +11x-22
egalitatea nu este posibila in conditiile date
[tex](x-1)(x^2-3x-2x+6)=x^3-6x^2+12x-8-14-x[/tex]
Am folosit formula: [tex](a-b)^3=a^3-3a^2b+3ab^2-b^3[/tex]
[tex]x^3-5x^2+6x-x^2+5x-6=x^3-6x^2-11x-22 [/tex]
[tex]x^3-6x^2+11x-6=x^3-6x^2-11x-22[/tex]
DECI EGALITATEA DATA NU ESTE ADEVARATA!!
(daca ai scris corect enuntul!)
Am folosit formula: [tex](a-b)^3=a^3-3a^2b+3ab^2-b^3[/tex]
[tex]x^3-5x^2+6x-x^2+5x-6=x^3-6x^2-11x-22 [/tex]
[tex]x^3-6x^2+11x-6=x^3-6x^2-11x-22[/tex]
DECI EGALITATEA DATA NU ESTE ADEVARATA!!
(daca ai scris corect enuntul!)
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!