Răspuns :
[tex]x^{6}+26x^{3}-27=0 \\ x^{6}-1x^{3}+27x^{3}-27=0 \\ x^{3}*(x^{3}-1)+27*(x^{3}-1)=0 \\ (x^{3}+27)*(x^{3}-1)=0[/tex]
Un produs de câțiva termeni este zero.
Când un produs de două sau mai mulți termeni este zero, atunci cel puțin unul din termeni trebuie să fie zero.
Vom rezolva acum fiecare termen = 0 separat.
Cu alte cuvinte, vom rezolva cât mai multe ecuații în care există termeni în produsul.
Orice soluție pe termen = 0 rezolvă produs = 0, de asemenea.
Rezolvarea 1:
[tex]x^{3}+27=0\\x^{3}=0-27\\x^{3}=-27\\x=-3[/tex]
Rezolvarea 2:
[tex]x^{3}-1=0\\x^{3}=0+1\\x^{3}=1\\x=1[/tex]
La acesta problema exista doua solutii:
Solutia 1:
x=1
Solutia 2:
x=-3
Sper ca te-am ajutat!
Un produs de câțiva termeni este zero.
Când un produs de două sau mai mulți termeni este zero, atunci cel puțin unul din termeni trebuie să fie zero.
Vom rezolva acum fiecare termen = 0 separat.
Cu alte cuvinte, vom rezolva cât mai multe ecuații în care există termeni în produsul.
Orice soluție pe termen = 0 rezolvă produs = 0, de asemenea.
Rezolvarea 1:
[tex]x^{3}+27=0\\x^{3}=0-27\\x^{3}=-27\\x=-3[/tex]
Rezolvarea 2:
[tex]x^{3}-1=0\\x^{3}=0+1\\x^{3}=1\\x=1[/tex]
La acesta problema exista doua solutii:
Solutia 1:
x=1
Solutia 2:
x=-3
Sper ca te-am ajutat!
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!