Răspuns :
Mentionez ca "^"="la puterea".
a) (a-b)(a^2+ab+b^2)=a^3+b*a^2+a*b^2-b*a^2-a*b^2-b^3=a^3-b^3 (termenii din mijloc de anuleaza unul cu altul)
b) (a+b)(a^2-ab+b^2)=a^3-b*a^2+a*b^2+b*a^2-a*b^2+b^3=a^3+b^3 (termenii din mijloc de anuleaza unul cu altul)
a) (a-b)(a^2+ab+b^2)=a^3+b*a^2+a*b^2-b*a^2-a*b^2-b^3=a^3-b^3 (termenii din mijloc de anuleaza unul cu altul)
b) (a+b)(a^2-ab+b^2)=a^3-b*a^2+a*b^2+b*a^2-a*b^2+b^3=a^3+b^3 (termenii din mijloc de anuleaza unul cu altul)
Aplicand distributivitatea inmultirii fata de adunare, precum si comutativitarea inmultirii, avem :
(a-b)(a²+ab+b²)=(a-b)·a²+(a-b)ab+(a-b)·b²=a³-a²·b+a²·b-a·b²+a·b² -b³=a³-b ³.
In mod analog avem :
(a+b)(a²-ab+b²)=(a+b)·a²-(a+b)·ab+(a+b)·b²=a³+a²·b-a²·b-a·b²+a·b²+b³=a³+b³
(a-b)(a²+ab+b²)=(a-b)·a²+(a-b)ab+(a-b)·b²=a³-a²·b+a²·b-a·b²+a·b² -b³=a³-b ³.
In mod analog avem :
(a+b)(a²-ab+b²)=(a+b)·a²-(a+b)·ab+(a+b)·b²=a³+a²·b-a²·b-a·b²+a·b²+b³=a³+b³
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!