Răspuns :
Minusul in fata parantezei schimba toate semnele din paranteza
=> 3x+5-2x-7y+2+x-5y+3
= 3x-2x+x-7y-5y+5+2+3
= 2x-12y+10
=> 3x+5-2x-7y+2+x-5y+3
= 3x-2x+x-7y-5y+5+2+3
= 2x-12y+10
3x+5-(2x+7y-2)+(x-5y+3)
3x+5-2x-7y+2+x-5y+3=3x-3x+x-7y-5y+5+2+3=2x-12y+10
Daca in fata parantezei este minus atunci toate semnele din parateza sunt opuse,dar daca este + atunci raman la fel
3x+5-2x-7y+2+x-5y+3=3x-3x+x-7y-5y+5+2+3=2x-12y+10
Daca in fata parantezei este minus atunci toate semnele din parateza sunt opuse,dar daca este + atunci raman la fel
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!