Răspuns :
Avem :
a-primul număr
b-al doilea număr
c- al treilea număr
A+b+c=890
A+b=430
B+c=565
Astfel știind precedentele din prima relație a+b+c=890 știm
a+b=430 îl aflam pe c, adică 430+c=890, rezulta c=460.
Aflând c-ul înlocuim în:
b+c=565 unde urmează:
b+460=565, rezultă b=105.
Avem a+b+c=890, cunoaștem b și c și îl aflăm pe a:
A+105+460=890 rezultă a=890-460-105, rezultă a=325.
Sper că ai înțeles!
a-primul număr
b-al doilea număr
c- al treilea număr
A+b+c=890
A+b=430
B+c=565
Astfel știind precedentele din prima relație a+b+c=890 știm
a+b=430 îl aflam pe c, adică 430+c=890, rezulta c=460.
Aflând c-ul înlocuim în:
b+c=565 unde urmează:
b+460=565, rezultă b=105.
Avem a+b+c=890, cunoaștem b și c și îl aflăm pe a:
A+105+460=890 rezultă a=890-460-105, rezultă a=325.
Sper că ai înțeles!
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!