Răspuns :
=x(1+2+3+4+...+2013)=2013*2014
x(2013*2014/2)=2013*2014
x*2013*1007=2013*2013
se imparte totul la 1007*2013
ne dax x=2
x(2013*2014/2)=2013*2014
x*2013*1007=2013*2013
se imparte totul la 1007*2013
ne dax x=2
1x+2x+3x+...+2013x=2013 inmultit 2014
x(1+2+3+.......+2013)=2013 ori 2014
1+2+3+.......+2013 Pentru asta exista formula
1+2+3+...+n=n(n+1)/2. Deci
1+2+3+....+2013=2013*2014/2
x* 2013*2014/2=2013*2014
x*2013*2014=2*2013*2014
x=2*2013*2014/2013*2014
x=2. Pt ca 2013 si 2014 se simplifica
x(1+2+3+.......+2013)=2013 ori 2014
1+2+3+.......+2013 Pentru asta exista formula
1+2+3+...+n=n(n+1)/2. Deci
1+2+3+....+2013=2013*2014/2
x* 2013*2014/2=2013*2014
x*2013*2014=2*2013*2014
x=2*2013*2014/2013*2014
x=2. Pt ca 2013 si 2014 se simplifica
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!