Răspuns :
Faci amplificare : la prima cu 2 si a doua gractie cu 3
vei avea astfel:
2*(x-2)=3*(x-3)
Fiecare fractie fiind supra 6, adica acelasi numitor, nu se ma scrie
desfacem parantezele
2x-4=3x-9
3x-2x=9-4
x=5
verificare
5-2/3=1
5-3/2=1
vei avea astfel:
2*(x-2)=3*(x-3)
Fiecare fractie fiind supra 6, adica acelasi numitor, nu se ma scrie
desfacem parantezele
2x-4=3x-9
3x-2x=9-4
x=5
verificare
5-2/3=1
5-3/2=1
(x-2)/3=(x-3)/2
2(x-2)=3(x-3)
2x-4=3x-9
2x-3x=-9+4
-x=-5 inmultim -1
x=5
2(x-2)=3(x-3)
2x-4=3x-9
2x-3x=-9+4
-x=-5 inmultim -1
x=5
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!