Răspuns :
3x-y=5 se inmulteste cu 2
x+2y=4
6x-2y=10
x+2y=4 le adunam
7x=14
x=2
y=(4-2)/2=1
x+2y=4
6x-2y=10
x+2y=4 le adunam
7x=14
x=2
y=(4-2)/2=1
3x-y=5 rezulta 3x=y+5
x+2y=4,inmultim cu 3 fiecare membru=3x+2y=4
inlocuim:y+5+2(y+5)=4
y+5+2y+10=4
3y+15=4
3y=4-15
3y=-11
y=-11/3
x+2y=4
x+(-22/3)=4
x=4+22/3
x=44/3
x+2y=4,inmultim cu 3 fiecare membru=3x+2y=4
inlocuim:y+5+2(y+5)=4
y+5+2y+10=4
3y+15=4
3y=4-15
3y=-11
y=-11/3
x+2y=4
x+(-22/3)=4
x=4+22/3
x=44/3
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!