Răspuns :
a-b=34
3a+2b=187
a=b+34
3(b+34)+2b=187
3b+102+2b=187
5b=187-102
5b=85
b=85:5
b=17
a=b+34=17+34
a=51
3a+2b=187
a=b+34
3(b+34)+2b=187
3b+102+2b=187
5b=187-102
5b=85
b=85:5
b=17
a=b+34=17+34
a=51
Daca numerele sunt a si b atunci ,
a - b = 34 (pentru a > b)
3a +2b=187
inmultimi prima ecuatie cu 2 → 2a - 2b = 68 adunam acesta cu a 2-a ecuatie ...
3a + 2b = 187 +
2a - 2b = 68
5a = 255 → a = 51 iar b = 17
a - b = 34 (pentru a > b)
3a +2b=187
inmultimi prima ecuatie cu 2 → 2a - 2b = 68 adunam acesta cu a 2-a ecuatie ...
3a + 2b = 187 +
2a - 2b = 68
5a = 255 → a = 51 iar b = 17
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!