👤

cum se rezolva ecuatia asta: (4x+1)la puterea a 2a - 9X (x+6)(x-1) = 7X (x+3) la puterea a2a - 8

Eu am rezolvat-o dar nu mi-a iesit ceva care sa fie corect :(.. Sper sa imi explice cineva. Multumesc :*


Răspuns :

Cred ca ecuatia este:

[tex](4x+1)^2-9(x+6)(x-1)=7(x+3)^2-8[/tex]

[tex]16x^2+8x+1-9(x^2+5x-6)=7(x^2+6x+9)-8[/tex]

[tex]16x^2+8x+1-9x^2-45x+54=7x^2+42x+63-8[/tex] separam termenii ce contin necunoscuta in partea stanga, si dupa ce reducem termenii asemenea, obtinem:

[tex]-79x=0\Rightarrow x=0[/tex]