Răspuns :
p + m +c = 29 ⇒ c + 1 + m + c = 29
p = c +1 2c + m = 29 - 1
2c + m = 28
m = numer par
m 2 4 6 8 10 12 14 16 18
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
c 13 12 11 10 9 13 7 6 5
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
p 14 13 12 11 10 14 8 7 6
p = c +1 2c + m = 29 - 1
2c + m = 28
m = numer par
m 2 4 6 8 10 12 14 16 18
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
c 13 12 11 10 9 13 7 6 5
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
p 14 13 12 11 10 14 8 7 6
In ipoteza in care exercitiul tau este asa cum l-ai enuntat si nu ai omis nici o relatie, atunci rezolvarea ar putea fi urmatoarea:
Notez cu p numarul perelor, cu c al caiselor si cu m al merelor
p=c+1
inseamna ca p si c sunt numere consecutive, suma lor va fi intotdeauna un numar impar
m+c+p=29, care este numar impar
Cum c+p=numar impar, inseamna ca m nu poate fi decat numar par, deci, numarul merelor poate fi 2,4,6,8,10,12,14,16,18,20,22,24,26
m=2 => p+c=27 - numerele consecutive care adunate dau 27 sunt 13 si 14 deci c=13, p=14
m=4 => p+c=25 - numerele consecutive care adunate dau 25 sunt 12 si 13, deci c=12, p=13
m=6 => p+c=23 - numerele consecutive care adunate dau 23 sunt 11 si 12, deci c=11, p=12
m=8=> p+c=21 - c=10, p=11
m=10, p+c=19, c=9, p=10
m=12, p+c=17, c=8, p=9
m=14, p+c=15, c=7, p=8
m=16, p+c=13, c=6, p=7
m=18, p+c=11, c=5, p=6
m=20, p+c=9, c=4, p=5
m=22, p+c=7, c=3, p=4
m=24, p+c=5, c=2, p=3
m=26, p+c=3, c=1, p=2
Notez cu p numarul perelor, cu c al caiselor si cu m al merelor
p=c+1
inseamna ca p si c sunt numere consecutive, suma lor va fi intotdeauna un numar impar
m+c+p=29, care este numar impar
Cum c+p=numar impar, inseamna ca m nu poate fi decat numar par, deci, numarul merelor poate fi 2,4,6,8,10,12,14,16,18,20,22,24,26
m=2 => p+c=27 - numerele consecutive care adunate dau 27 sunt 13 si 14 deci c=13, p=14
m=4 => p+c=25 - numerele consecutive care adunate dau 25 sunt 12 si 13, deci c=12, p=13
m=6 => p+c=23 - numerele consecutive care adunate dau 23 sunt 11 si 12, deci c=11, p=12
m=8=> p+c=21 - c=10, p=11
m=10, p+c=19, c=9, p=10
m=12, p+c=17, c=8, p=9
m=14, p+c=15, c=7, p=8
m=16, p+c=13, c=6, p=7
m=18, p+c=11, c=5, p=6
m=20, p+c=9, c=4, p=5
m=22, p+c=7, c=3, p=4
m=24, p+c=5, c=2, p=3
m=26, p+c=3, c=1, p=2
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!