Răspuns :
x + y = 162
y + z = 354
x + z = 408
2x + 2 y + 2 z = 924
2 ( x + y + z ) = 924
x + y + z = 924 : 2
x + y + z = 462
162 + z = 462
z = 462 - 162
z = 300
y + z = 354
y + 300 = 354
y = 354 - 300
y = 54
x + z = 408
x + 300 = 408
x = 408 - 300
x = 108
y + z = 354
x + z = 408
2x + 2 y + 2 z = 924
2 ( x + y + z ) = 924
x + y + z = 924 : 2
x + y + z = 462
162 + z = 462
z = 462 - 162
z = 300
y + z = 354
y + 300 = 354
y = 354 - 300
y = 54
x + z = 408
x + 300 = 408
x = 408 - 300
x = 108
daca x+y = 162
y +z = 354
-----------------------------------------
le scadem y +z - x - y = 354 - 162
z - x = 192
cu x +z =408
z -x =192
-----------------------------
2z= 408 +192 ; 2z= 600 ; z =300
x = 408 - 300 = 108
y = 162 - x = 162 - 108 = 54
y +z = 354
-----------------------------------------
le scadem y +z - x - y = 354 - 162
z - x = 192
cu x +z =408
z -x =192
-----------------------------
2z= 408 +192 ; 2z= 600 ; z =300
x = 408 - 300 = 108
y = 162 - x = 162 - 108 = 54
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!