Răspuns :
9(4x-3)-3(7x+8)=7(x+3)-24
36x-27-21x-24=7x+21-24
15x-51=7x-3
15x-7x=-3+51
8x=48
x=48:8
x=6
36x-27-21x-24=7x+21-24
15x-51=7x-3
15x-7x=-3+51
8x=48
x=48:8
x=6
9(4x-3)-3(7x+8)=7(x+3)-24
desfacem parantezele
36x-27-21x-24=7x+21-24
adunam termenii cu x si numerele separat
15x-51=7x-3
trecem termenii cu x intr-o parte a egalitatii si numerele in cealalta parte cu semnul schimbat
15x-7x=-3+51
8x=48
x=6
desfacem parantezele
36x-27-21x-24=7x+21-24
adunam termenii cu x si numerele separat
15x-51=7x-3
trecem termenii cu x intr-o parte a egalitatii si numerele in cealalta parte cu semnul schimbat
15x-7x=-3+51
8x=48
x=6
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!