Răspuns :
Răspuns:
Cea mai veche carte din biblioteca mea este un volum de Poezii de Mihai Eminescu, pe care l-am moștenit de la bunicul meu. Este o carte micuță, de 12×16 cm, cu o copertă simplă, mov. Pe copertă, în partea de sus, scrie cu alb „Mihai Eminescu”, apoi cu negru „Poezii”, iar în partea de jos are o linie orizontală albă sub care scrie cu alb „Biblioteca școlarului”, lângă un desen cu doi copii care citesc. Fiind destul de veche, cartea are urme vizibile de uzură, mai ales la cotor și la colțuri, iar foile sunt îngălbenite. Totuși cred că s-a păstrat bine, având în vedere că are circa 60 de ani vechime.
Cea mai nouă carte din biblioteca mea este Micul prinț, de Antoine De Saint-Exupery. Este o carte subțire, dar de mărime potrivită (10×18 cm). Pe copertă, care are fundalul alb, este desenat în colț un asteroid cenușiu, pe asteroid un băiețel blond cu haine verzi, iar alături câteva stele galbene. Autorul este trecut pe marginea de sus a coperții, iar sub autor este scris cu portocaliu și cu litere de mână titlul „Micul prinț”. Cartea este nouă, deci este în stare perfectă.
Cartea mea preferată este Ready Player One, de Ernest Cline. Este o carte de mărime potrivită (13×20 cm), de grosime medie (cca. 2 cm). Pe copertă, autorul și editura sunt scrise în partea de jos, iar pe marginea de sus scrie „Bestseller New York Times”. Titlul este scris în partea de sus a coperții, cu litere mari, bleu, care imită literele de neon. Toată coperta este acoperită de o imagine ce reprezintă o scenă din carte: eroul principal urcând pe o scară improvizată, în cartierul de rulote suprapuse. Cartea este în stare foarte bună și nu las pe nimeni să se apropie de ea ca să nu o strice.
Cartea preferată de sora mea este Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi, de Nikolai Nosov. Este o carte mărișoară, are 16,5×23,5 cm și cotorul cam de 1 cm. Are o copertă verde deschis, pe care scrie cu negru sus numele autorului și jos numele editurii, iar pe mijloc este scris mare titlul, cu litere care par a fi în relief. Cuvântul „Habarnam” este scris cu litere foarte mari și divers colorate. Pe copertă sunt și câteva desene: un greiere, un trombon, Habarnam, Gogoașă și Limonadă care mănâncă dintr-o pară. Cartea este în stare bună, doar puțin roasă pe la colțuri.
Explicație:
Nu pot să știu care sunt cele patru cărți pe care trebuie să le descrii tu, în funcție de ce ai în bibliotecă și de ce cărți preferi. Dar, te poți ghida după descrierile de mai sus, schimbând dimensiunile, culorile, desenele, gradul de deteriorare etc., pentru a face descrierea conform cărților tale.
Mult succes!
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!