Răspuns :
[tex]\sin^3x+\cos^3x=(\sin x+\cos x)(\sin^2x-\sin x\cos x+\cos^2x)
\\ 1+\sin2x=\sin^2x+2\sin x\cos x+\cos^2x=(\sin x+\cos x)^2
\\
\text{Ecuatia devine: }
\sin^3x+\cos^3x=1+\sin2x\\
(\sin x+\cos x)(\sin^2x-\sin x\cos x+\cos^2x)=(\sin x+\cos x)^2\Leftrightarrow\\
\sin x+\cos x=0 \text{ sau }\sin^2x-\sin x\cos x+\cos^2x=\sin x+\cos x\\
\text{ne ocupam de a doua ecuatie, care se mai scrie:}
\\ 1-\sin x\cos x=\sin x+\cos x\\
\sin x+\cos x+\sin x\cos x=1\\
S=\sin x+\cos x,\ P=\sin x\cdot\cos x
[/tex]
Avem S+P=1 si S²-2P=1 de unde rezulta S=1 si P=0
Avem de rezolvat ecuatiile
sinx+cosx=1
sinx=0, cosx=0
Mai punem la socoteala si ecuatia sinx+cosx=0 de mai sus iata cum am redus ecuatia initiala la 4 ecuatii trigonometrice simple.
Daca ai pus asa o intrebare dificila, ma gandesc ca aceste 4 ecuatii sunt banale pentru tine, asa ca te las sa le rezolvi singur.
Avem S+P=1 si S²-2P=1 de unde rezulta S=1 si P=0
Avem de rezolvat ecuatiile
sinx+cosx=1
sinx=0, cosx=0
Mai punem la socoteala si ecuatia sinx+cosx=0 de mai sus iata cum am redus ecuatia initiala la 4 ecuatii trigonometrice simple.
Daca ai pus asa o intrebare dificila, ma gandesc ca aceste 4 ecuatii sunt banale pentru tine, asa ca te las sa le rezolvi singur.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!