Răspuns :
a + b + c = 804
b = a + 36
c = b + 48 = a + 36 + 48
a + a + 36 + a + 36 + 48 = 804
3a = 804 - 36 - 36 - 48
3a = 804 - 120
3a = 684
a = 684 : 3
a = 228
b = a + 36
b = 228 + 36
b = 264
c = b + 48
c = 264 + 48
c = 312
verificam
228 + 264 + 312 = 804
b = a + 36
c = b + 48 = a + 36 + 48
a + a + 36 + a + 36 + 48 = 804
3a = 804 - 36 - 36 - 48
3a = 804 - 120
3a = 684
a = 684 : 3
a = 228
b = a + 36
b = 228 + 36
b = 264
c = b + 48
c = 264 + 48
c = 312
verificam
228 + 264 + 312 = 804
a + b + c = 804
b = a + 36
c = b + 48
c = a + 36 + 48
c = a + 84
a + a + 36 + a + 84 = 804
3a = 804 - 120
a = 684 : 3
a = 228
b = 228 + 36
b = 264
c = 264 + 48
c = 312
b = a + 36
c = b + 48
c = a + 36 + 48
c = a + 84
a + a + 36 + a + 84 = 804
3a = 804 - 120
a = 684 : 3
a = 228
b = 228 + 36
b = 264
c = 264 + 48
c = 312
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!