Dacă = , aici înmulțim mezii cu extremii. Pe scurt, înmulțim în X ! Deci o să vină (x-2) × 3 = (x+3) × 2 . Deci 3x-6 = 2x + 6. Trecem termenii cu x pe o parte și numerele pe altă parte. Deci va veni 3x - 2x = 6 + 6 => x = 12. Sper că ai înțeles și că ți-am fost măcar puțin de ajutor! Pupici.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!