Răspuns :
Notam cu a ⇒ primul numar
Notam cu b ⇒ al doilea numar
a + b = 565
b = 2a + 298
a + 2a + 298 = 565
3a = 267
a = 267 : 3
a = 89
b = 2 · 89 + 298
b = 476
Notam cu b ⇒ al doilea numar
a + b = 565
b = 2a + 298
a + 2a + 298 = 565
3a = 267
a = 267 : 3
a = 89
b = 2 · 89 + 298
b = 476
Notam cu a - primul numar si cu b - cel de al doilea numar:
a+b=565
b=2a+298
______________
a?; b?
inlocuim pe b in prima ecuatie si vom avea:
a+2a+298=565
3a=565-298
a=267:3
a=89
b=2a+298=89×3+298=2×89+298=178+298
b=476
verificare: a+b=564 ⇒ 89+476=565⇒ 565=565
a+b=565
b=2a+298
______________
a?; b?
inlocuim pe b in prima ecuatie si vom avea:
a+2a+298=565
3a=565-298
a=267:3
a=89
b=2a+298=89×3+298=2×89+298=178+298
b=476
verificare: a+b=564 ⇒ 89+476=565⇒ 565=565
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!