Răspuns :
1. Fie MN paralela la AB, unde N e mujl. lui [BC];
2. Aria triungiului tau se descompune in suma ariilor triunghiurilor MNC si MNB;
3. A lui MNC = MN * CP / 2 , unde CP e perpendiculara pe MN;
4. A lui MNB = MN * BR / 2 , unde BR e perpendiculara pe MN;
5. Aduni cele 2 arii de triunghiuri => MN * h / 2, unde h e lungimea inaltimii trapezului tau;
6. MN = ( AB + CD ) / 2 -> Aria lui MBC = ( 1 / 2 ) * [ ( AB + CD ) / 2 ] * h = ( 1 / 2 ) * Aria trapez;
Bafta!
2. Aria triungiului tau se descompune in suma ariilor triunghiurilor MNC si MNB;
3. A lui MNC = MN * CP / 2 , unde CP e perpendiculara pe MN;
4. A lui MNB = MN * BR / 2 , unde BR e perpendiculara pe MN;
5. Aduni cele 2 arii de triunghiuri => MN * h / 2, unde h e lungimea inaltimii trapezului tau;
6. MN = ( AB + CD ) / 2 -> Aria lui MBC = ( 1 / 2 ) * [ ( AB + CD ) / 2 ] * h = ( 1 / 2 ) * Aria trapez;
Bafta!
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!