Răspuns :
a+b+c=256
b=a-37 ⇒a=b+37
b=87+c⇒c=b-87
(b+37)+b+(b-87)=256
b+37+b+b-87=256
3b+37-87=256
3b-50=256
3b=256+50
3b=306
b=306:3=102
a=102+37=139
c=102-87=15
b=a-37 ⇒a=b+37
b=87+c⇒c=b-87
(b+37)+b+(b-87)=256
b+37+b+b-87=256
3b+37-87=256
3b-50=256
3b=256+50
3b=306
b=306:3=102
a=102+37=139
c=102-87=15
A+B+C=256
B=A-37⇒ A=B+37
B=C+87⇒ C=B-87
inlocuim A si C in prima ecuatie
B+37+B+B-87=256⇒ 3B-50=256⇒ 3B=256+50⇒B=306:3⇒ B=102
B=102
A=B+37=102+37=139
A=139
C=B-87=102-87=15
C=15
Verificare
A+B+C=256 139+102+15= 256
B=A-37⇒ A=B+37
B=C+87⇒ C=B-87
inlocuim A si C in prima ecuatie
B+37+B+B-87=256⇒ 3B-50=256⇒ 3B=256+50⇒B=306:3⇒ B=102
B=102
A=B+37=102+37=139
A=139
C=B-87=102-87=15
C=15
Verificare
A+B+C=256 139+102+15= 256
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!