Răspuns :
r + c = 167 r = 167 - c
5r + 2 c = 469
5 ( 167 - c ) + 2c = 469
835 - 5c + 2 c = 469
835 - 3c = 469
835 - 469 = 3c
366 = 3c
c = 366 : 3
c = 122 kg
r = 167 - 122
r = 45 kg
5r + 2 c = 469
5 ( 167 - c ) + 2c = 469
835 - 5c + 2 c = 469
835 - 3c = 469
835 - 469 = 3c
366 = 3c
c = 366 : 3
c = 122 kg
r = 167 - 122
r = 45 kg
5R+2C=469
R+C=167⇒R=167-C
5(167-C)+2C=469
835-5C+2C=469
835-469=3C
C=366:3
C=122 dar R+C=167⇒ R=167-C=167-122⇒
R=45
Verificare R+C=167 45+12=167
R+C=167⇒R=167-C
5(167-C)+2C=469
835-5C+2C=469
835-469=3C
C=366:3
C=122 dar R+C=167⇒ R=167-C=167-122⇒
R=45
Verificare R+C=167 45+12=167
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!