Răspuns :
M + P + POR= 100
m + p = 73
p + por= 63
inlocuim in prima expresie
73 + por = 100
por = 100 - 73
por = 27
p + por = 63
p + 27 = 63
p = 63 - 27
p = 36
m + p = 73
m + 36 = 73
m = 73 - 36
m = 37
verificam
m + p + por = 37 + 36 + 27 = 100
m + p = 73
p + por= 63
inlocuim in prima expresie
73 + por = 100
por = 100 - 73
por = 27
p + por = 63
p + 27 = 63
p = 63 - 27
p = 36
m + p = 73
m + 36 = 73
m = 73 - 36
m = 37
verificam
m + p + por = 37 + 36 + 27 = 100
notam cu M-mere, PE - pere si PO-portocale
M+PE+PO=100
73=M+PE ⇒M=73-PE
63=PE+PO ⇒PO=63-PE
inlocuim M si PO in prima ecuatie si ⇒ 73-PE+PE+63-PE=100
136-100=PE⇒ PE=36
dar M=73-PE=73-36=37⇒ M=37
si PO=63-PE=63-36=⇒ PO=27
verificare
M+PE+PO=100 37+36+27=100
M+PE+PO=100
73=M+PE ⇒M=73-PE
63=PE+PO ⇒PO=63-PE
inlocuim M si PO in prima ecuatie si ⇒ 73-PE+PE+63-PE=100
136-100=PE⇒ PE=36
dar M=73-PE=73-36=37⇒ M=37
si PO=63-PE=63-36=⇒ PO=27
verificare
M+PE+PO=100 37+36+27=100
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!